Свързани дружества

Свързани дружества


Непрекъснатото желание за растеж и развитие на Интерком Груп ООД винаги е било неизменна част от фирмената политика на компанията. Интерком Груп и дъщерните му дружества са представени с офиси в големите градове на страната, като Варна, София, Русе, Бургас и Пловдив.

Интерком Груп ООД е едноличен собственик или притежател на мажоритарни дялове в над 20 компании. В списъкът по-долу можете да видите част от дружествата, които влзиат в голямото семейство на Интерком Груп ООД.


Интерком Спед ООД – Чрез дъщерната си фирма Интерком Спед, Интерком Груп ООД предоставя на своите клиенти и партньори пълно логистично обслужване. Собствен автомобилен парк от над 45 товарни автомобили, лиценз за международни автомобилни превози и ключови служители – професионалисти с над 10 години практически опит са само част от конкурентните предимства, които правят Интерком Спед предпочитанят избор за доставчик на логистични услуги.


Интерком Профил ЕООД – През 2003 г. след инвестиция в производствено-складовата си база във Варна, Интерком Груп стартира производство на поцинковани профили за сухо строителство, чрез своята дъщерна компания Интерком Профил. Фирмата предлага цялата гама профили от видовете UD, CD, CW и UW със стандартни и нестандартни дължини и получава БТО от НИСИ-София. В края на 2005 година след поредната инвестиция в своето производствено дружество Интерком Профил започват производство на студено огънати подсилващи профили за PVC системи за прозорци и врати.


Интерком Ресурс – Един от лидерите в производствто на арматурна заготовка, армоскелети за сондажно-изливни пилоти, метални конструкции и изделия в страната. Компанията има изградени и оборудвани производствени бази във Варна и София. Позицининирането на производствените мощности дава възможност изделията да достигнат до всяка точка на България и съседните страни без оскъпяване от транспортни разходи. Превозът се ивзършва с автомобили от съвременния парк на Интерком Груп при преференциални условия.


Явор АД – Интерком груп ООД е основен акционер на Явор АД, притежаващ около 90% от гласовете в общото събрание на дружеството. В предмета на дейност на Явор АД визат: строителство на жилищни, търговски, промишлени и други сгради, придобиване или строителство на недвижими имоти с цел продажба, посредничество за сделки с недвижими имоти, управление на недвижими имоти, отдаване под наем на недвижими имоти и движими вещи, извършване на сделки с интелектуална собственост.


Мегапрофил ИГ ЕООД, гр. Русе – Мегапрофил ИГ ООД е част от голямото семейство на Интерком Груп ООД и специализирана в производството на кръгли, квадратни и правоъгълни електрозаварени стоманени профилни тръби. Основана през 2006 година, компанията разполага, прилага и използва най-модерни технологии и оборудване за производство на тръби. Базирана в Русе – най голямото българско речно пристанище на река Дунав дава голямо предимство при траснпортиране на продукцията към централна и западна Европа.


Интерком Шипинг ЕООД – е бързо развиваща се компания, работеща по европейски стандарти за превоза и логистиката на стоки по всички европейски вътрешни водни пътища. Фирмата е собственик на четири речни самоходни плавателни съда, които пътуват от делтата на р. Дунав до Келхайм, който свързва р. Дунав с р. Рейн и р. Майн и западноевропейските морски пристанища.


„ИНТЕРКОМ ГРУП“ – е акционер в „ИСКАБУЛ“ АД, притежаващ 66% от акциите на дружеството. Фирмата е основана през 1996 година и притежава фабрика в град Дупница. Простира се върху площ от 10 000 м2, от които 2300 м2 са производствени площи. Разполага със съвременната техника, необходима за производство на различните метални конструкции. В предмета на дейност на дружеството влизат производството на печки за камини, котли, бойлери, контейнери, крепежни елементи, платформи за камиони, носачи, накладки за превозни средства и други.


Вилно селище Интерпарк, с. Кранево – почивната база Интерпарк се намира в с. Кранево, разположена на обща площ от 2400 кв. м. и предлага 11 луксозни вили с общо 66 легла, бар-ресторант с капацитет от 80 места и басейн. Спокойствие и комфорт обградени с вечно зелени иглолистни дървета в близост до морския бряг.


Хотел Бор Грийн Спа, с. Семково – Реновираният хотел „Бор Грийн Спа“ е разположен в полите на Рила планина на 1680 м. надморска височина в к.к. Семково, на 30 км. от Банско. Величествени планинските върхове, бистри езера, дълбоко врязани планински речни долини покрити с обширни иглолистни лесове са само част от приказната атмосфера, която предлага приказната българска природа, която заобикаля х-л „Бор Грийн Спа“.